B

Biotehnologija

Osnovno pitanje savremene biotehnologije jeste kako racionalno iskoristiti prednosti koje ona pruža.

Tim Maytech-a ima veliko iskustvo u projektovanju i izvođenju radova u biotehnologiji, posebno u proizvodnji kvasca, kao jednom od najzahtevnijih tehnoloških procesa.

Kao najbitnijeg klijenta, u oblasti biotehnologije, izdvojili bismo kompaniju Alltech Serbia (Ex Alltech Fermin) za koju smo bili angažovani na poslovima projektovanja i izvođenja: 

  • automatizacije i rekonstrukcije fermentacije;
  • centralnog CIP-a; 
  • modernizacije instalacije za skladištenje i transfer kvasnog mleka u krem lageru; 
  • novog pogona za proizvodnju ekstrakta kvasca.

Kao kruna rada i poverenja u našu stručnost, poveren nam je kompletan inženjering na izgradnji novog pogona za proizvodnju ekstrakta kvasca. Zadatak koji je bio postavljen pred naš inženjerski tim i operativu, obuhvatio je preseljenje i adaptaciju postrojenja za proizvodnju ekstrakta kvasca iz Soloturna (Švajcarska) u postojeće postrojenje u Senti, u skladu sa novim tehnološkim zahtevima. Projekat je izveden, završen i pušten u rad u predviđenom roku, a u radu postrojenja do danas nema evidentiranih reklamacija.

Još jedan projekat koji bismo izdvojili je sklapanje i montaža sušare za suvi pekarski kvasac u fabrici Vrenje u Begradu. Poslednje projekte iz oblasti biotehnologije, preduzeće Maytech je izvodilo po narudžbini kompanije Lesaffre RS d.o.o. Beograd. Radi se o projektima doziranja tečnog kvasca.

Poslednje projekte iz oblasti biotehnologije, preduzeće Maytech je izvodilo po narudžbini kompanije Lesaffre RS d.o.o. Beograd. Radi se o kompletnom sistemu za automatsko doziranje tečnog kvasca.

R

Reference

K

Kontakt

Ukoliko su Vam potrebne informacije o vašem budućem projektu ili želite da dobijete više informacija o našoj kompaniji, možete se obratiti našoj kancelariji a naše posvećeno osoblje će Vas povezati sa osobom koja najbolje može izaći u susret Vašim zahtevima.Maytech d.o.o.
Gnjionska 28
11253 Beograd
Srbija

T: +381 (11) 25 27 010
F: +381 (11) 25 27 020